Бижута със скъпоценен камък гранат

Бижутата с гранати били разпространени и търсени скъпоценни камъни още от древността. Прозрачните бистри и наситено оцветени, Гранатите предлагат голямо разнообразие от цветове: пурпурночервен, жълто-зелен, кафяв, черен или безцветен.
Най-широко разпространен е червеният гранат от групата на пироп и андрадит. Основно се използва в бижутерията, а бижутата с този камък не спират да очароват всички дами. Известен е като камъка за успешен бизнес и още вдъхва самоувереност и че увеличава производителността, като съдейства за поддържане фокуса при работа. За градивен и успеше бизнес, може да поставите в офиса, дома или на бюрото си, няколко камъка. Вярва се, че помага също и за запазване на самообладание и хладнокръвие, като нормализира кръсвното налягане и спомага кръвообращението.
Един от най-скъпият и рядък гранат на света е така нареченият син гранат. Той е подобен на александрита, защото променя цвета си в зависимост от осветлението, но в други цветове: на дневна светлина става лазурносин, а на изкуствена светлина през нощта – чистолилав.