Поддръжка и полезни съвети

Поддръжка и полезни съвети

Естествен камък Опал

ОПАЛ – митични свойства и харизма

Опалът е познат още от древността, като през вековете е бил символ на късмета и магията, олицетворяващ изящество и красота. Камъкът притежаван от всяко кралско семейство по цял свят.

Палитрата от цветове на скъпоценния камък Опал е неизброима, включващ почти всички цветове от видимия спектър от небесно синьо, земно зелено и огнено червено, през млечно бяло до бебешко розово. Във всеки един нюанс се вижда огънят, бляскав и завладяващ.


Поддръжка и полезни съвети

Естествен камък Султанит

СУЛТАНИТ – камъкът хамелеон

Ако не сте виждали естествен Султанит, значи не сте успели да се удивите на изключителните му способности да съчетае в себе си палитра от тъмно зелен цвят, през кафеникаво-кафяв, бледо жълт и дори наситено лилав. Този камък е наречен на 36-те султана на Османската империя, като особено интригуващ е фактът, че за ювелирни цели, той се добива само в Анадолските планини, Турция.

Поддръжка и полезни съвети

Бижута със скъпоценен камък гранат

Бижутата с гранати били разпространени и търсени скъпоценни камъни още от древността. Прозрачните бистри и наситено оцветени, Гранатите предлагат голямо разнообразие от цветове: пурпурночервен, жълто-зелен, кафяв, черен или безцветен.

Поддръжка и полезни съвети

Бижу със скъпоценен камък Топаз

Скъпоценният камък Топаз прогонва страха и зарежда с положителна енергия, както и с решителност. Той е рожденият камък за Ноември. Ако се борите за справедливостта и бихте направили всичко, за да промените света към по-добро, това е Вашият камък.


Поддръжка и полезни съвети

Скъпоценен камък Цитрин

Експерти препоръчват носенето на цитрин, тъй като той символизира изобилието и късмета. Счита се, че носи положителна енергия в бизнеса. Този камък се препоръчва за зодии  Близнаци и Дева, както и за родените през месец ноември.

Поддръжка и полезни съвети

Бижута със скъпоценен камък Сапфир

Едва ли има жена, която да не си мечтае да получи подарък, и то не какъв, а бижу със скъпоценен камък. Някои обичат да носят зелени камъни, за да подчертаят очите си, а защо не кралско синьо, за да си помечтаем за море, неутралните цветове като черно и червено са винаги актуални и се съчетават с почти всичко.

За да не различавате камъните само по цветове в поредица от статии, искаме да ви представим кратка информация за видовете скъпоценн камъни, тяхната емоционална наситеност и символика. Четирите скъпоценни камъка са Диамант, Сапфир, Рубин и Изумруд.


Поддръжка и полезни съвети

Интересни факти за среброто

С тази статия искаме да ви дадем малко повече информация и интересни факти за така обичаното от нас сребро и неговата най-широка употреба в бижутерията.


Поддръжка и полезни съвети

Как да определите размера на Вашето бижу

При описанието на всеки пръстен, предлаган от Zaryjewels.com, ще видите, че е отбелязан неговия размер. Възможно е да не знаете, какъв е Вашият размер

Поддръжка и полезни съвети

Родиево покритие

Чували сте за материала родий и може би дори знаете, че се използва широко при изделията от сребро. Но какво е всъщност родий и родиево покритие.

Поддръжка и полезни съвети

Почистване и ремонт на Вашето бижу

Времето ни е изключително ценно и разбираме, че в забързаното ежедневие не винаги намирате време да посетите бижутер, който да се погрижи професионално и да почисти Вашите бижута. Има някои трикове, които може да приложите в домашни условия, които да освежат Вашите бижута.

Показва от 1 до 10 от общо 11 (2 страници)