Естествен камък Опал

ОПАЛ – митични свойства и харизма

Опалът е познат още от древността, като през вековете е бил символ на късмета и магията, олицетворяващ изящество и красота. Камъкът притежаван от всяко кралско семейство по цял свят.

Палитрата от цветове на скъпоценния камък Опал е неизброима, включващ почти всички цветове от видимия спектър от небесно синьо, земно зелено и огнено червено, през млечно бяло до бебешко розово. Във всеки един нюанс се вижда огънят, бляскав и завладяващ.

Вярва се, че скъпоценният опал разпалва креативността и че „танцът“ на неговия огън може да помогне на хората да се наслаждават на живота си. Светло цветните скъпоценни камъни отдавна се свързват с това, че помагат на хората да станат по-малко видими за другите, да се защитят от зли очи, а също и за подобряване на зрението. Скъпоценният камък Опал е свързан със сакралната чакра, дисбалансите на която могат да причинят проблеми със зависимости, и именно носенето на Опал придава хармония. Европейските култури отдавна вярват, че Опалът е символ на надежда, чистота и истина.

Името „опал“ идва от санскритската дума ‚upala‘, което означава скъпоценен камък. В индийската митология девствената Богиня на Дъгата е превърната в опал от Богинята майка, тъй като е била преследвана от ухажори Брахма, Вишну и Шива. Древните гърци смятали, че камъкът може да даде на хората дарбата на пророчеството и ги предпазил от болести.

Опал се свързва с рождения камък на Октомври (заедно с розовия турмалин) и като скъпоценният камък на 14-ата годишнина на брака. Докато някои хора смятат, че не е щастливо хората, които не са родени през октомври, да носят Опал, скъпоценният камък всъщност отдавна е оценен като камък на късмета и магията. Опалът също е алтернативен камък за раждане на априлските бебета.

Най-големите находища на опал са в Австралия, като почти 80% от световния добив на опал е именно от седмия континент.

Много е важно да се отбележи, че скъпоценния опал е много чувствителен към топлина поради предимно сравнително високото му водно съдържание и предразположението към надраскване при неправилно третиране и носене при домашни активности. Най-добрият начин за почистване на Опал е с мека памучна кърпа и сапунена вода. Препоръчва се да не потапяте скъпоценния камък в сапунена вода.

Отнасяйте се с нежност и грижа, за да може бижуто Ви от www.zaryjewels.com с Опал да Ви краси дълго и да е все така впечатляващо, както първия път, когато отворихте нашата подаръчна кутия.