Почистване и ремонт на Вашето бижу

Времето ни е изключително ценно и разбираме, че в забързаното ежедневие не винаги намирате време да посетите бижутер, който да се погрижи професионално и да почисти Вашите бижута. Има някои трикове, които може да приложите в домашни условия, които да освежат Вашите бижута. Накиснете Вашето бижу в топла вода с разтворен в нея течен сапун, гел или препарат за измиване на съдове. След това изплакнете и подсушете с мека памучна кърпа. Не използвайте паста за зъби, защото тя съдържа абразиви, които могат да наранят повърхността на бижутата. Внимателно почиствайте бижутата си от прах и наслоявания с мека, суха, немъхеста памучна кърпа. При изделия включващи кожа, каучук, дърво, корал, перла, седеф, емайл, меки порести или ластични елементи, почиствайте без натиск или обтягане.

Въпреки горното, нашия Съвет е поне веднъж годишно да предоставяте Вашите бижута на доверен бижутер, който да ги почисти професионално.

Редовно преглеждайте състоянието на Вашите бижута. Усетите ли разхлабване на камъка на Вашето бижу, изразяващо се в леко играене на камъка в гнездото му, незабавно посетете бижутер, който да укрепи камъка, преди да сте го изгубили.

За основен ремонт или възстановяване на Вашите бижута, винаги посещавайте доверен за Вас магазин или бижутер. В случай, че използвате куриерска услуга за транспортиране на изделията с цел ремонт или възстановяване, изберете фирма, за която сте сигурни, че ще транспортира бижутата Ви сигурно и без да ги увреди Желателно е да снимате бижутата преди да ги изпратите за ремонт или възстановяване, с цел доказване на първоначалното им състояние в случай на нанесени щети при транспортирането.